LUNA Movement
   Dát is pas Movement!

De Utrechtse Zomerspelen

  • Wanneer? 13 en 14 augustus 2022
  • Waar? Tolsteegplantsoen 3523 AN Utrecht
  • Voor wie? Kinderen van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar
  • De 10 wijken uit Utrecht gaan de strijd met elkaar aan door middel van sportactiviteiten!

Speciaal voor het 900 jarig bestaan van de stad Utrecht zal LUNA Movement op zaterdag 13 augustus enz zondag 14 augustus 2022 de 'Utrechtse Zomerspelen' organiseren. Dit is een sportevenement speciaal georganiseerd voor de kinderen uit de stad Utrecht.

Tijdens de Olympische Spelen kwamen in de klassieke oudheid atleten van verschillende Griekse poleis (gemeenschappen) bijeen in het Olympisch stadion. Hier beoefenden de atleten allerlei sporten op weg naar de Olympische beker. De Utrechtse Zomerspelen zijn geïnspireerd op deze Griekse Olympische Spelen.

De Utrechtse Zomerspelen is een groot sportevenement, geïnspireerd op de Olympische Spelen, voor de Utrechtse jeugd. Het bestaat uit voorrondes en een eindevenement. In elke wijk van Utrecht worden deze voorrondes gehouden. Per wijk plaatst zich een groep jeugdige talenten voor het eindevenement.

Op vier onderdelen nemen de deelnemers zowel individueel als ook als groep het tegen de deelnemers van de andere wijken op: kracht, snelheid, coördinatie en balvaardigheid. 

Per onderdeel kunnen de deelnemers punten verdienen voor hun team. Het team met de meeste punten zal de Utrechtse Zomerspelen winnen voor zijn/haar wijk!

Ga jij ook de strijd aan tijdens de Utrechtse Zomerspelen?